2019. október 24., csütörtök

NO SLEEP TILL TOKYO EU TOUR - Beszámoló Londonból és Barcelonából

Ahogy tavaly is írtunk a berlini és londoni koncertről, úgy most is hoztunk nektek két beszámolót a No Sleep Till Tokyo turné két európai állomásáról - lássuk, milyen volt a show Angliában és Spanyolországban!

MIYAVI - NO SLEEP TILL TOKYO - LONDON - 2019/10/06  

Írta: L. Zsófi

"Este fél hétre értünk ki barátnőmmel a koncert helyszínére. Akkor már kezdtek gyülekezni az emberek, hiszen a kapunyitást hétre hirdették meg. Volt hétkor kapunyitás? Hát persze, hogy nem😂 A koncertszervezés még mindig nem a menedzsment erőssége. Először beengedték a 150 VIP jeggyel rendelkezőt, hogy egyesével képet csináljanak Miyavival, amit elég hamar lezavartak, majd negyed kilenckor a normál jegyeseket is beengedték. A koncert este kilenckor kezdődött.



Ahogy elkezdődött a koncert, már semmi probléma nem volt. Miyavi fejre szerelhető mikrofonnal tolta végig a koncertet, ami nagyon jól szuperált. Jonny és egy új dobos, Anthony kísérte őt egész végig. 𝐒𝐚𝐣𝐧𝐨𝐬 𝐁𝐨𝐛𝐨 𝐞𝐳𝐮́𝐭𝐭𝐚𝐥 𝐧𝐞𝐦 𝐯𝐞𝐬𝐳 𝐫𝐞́𝐬𝐳𝐭 𝐚 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐞́𝐧, ami nagyon fura, hisz már kb. 10 éve zenél Miyavival. Rengeteget beszélt Miyavi, többek között a UNHCR-ról, a filmjeiről és hogy úgy ámblokk mit gondol a világról és a zenélésről.

A zenei része a koncertnek hatalmas zúzás volt! Előttem nagyon sokan úgy kezdték a koncertet, hogy telefon fel és meg sem mozdultak. Hát Miyavinak sikerült elérni, hogy a koncert második felére csápoló, kiabáló, fejrázós és izzadt masszává olvassza őket is.

Ha megnézitek a dallistát, rengeteg pörgős számot játszott, régit is, újat is. Maga a koncert felért vagy 3 kardió edzéssel. Az biztos, hogy emberünk tudja, hogy kell szórakoztatni. Ezt most is bebizonyította.
11 előtt egy kicsivel fejezte be a koncertet és éjfélkor már kinn is volt az épületből. Körülbelül húszan vártunk rá a koncert után és amikor kijött, mindenkivel egyesével kezet fogott és volt pár szava mindenkihez. Plusz egy jó adag aláírást is kiosztott.

𝑺𝒛𝒐́𝒗𝒂𝒍 𝒍𝒆𝒉𝒆𝒕, 𝒉𝒐𝒈𝒚 𝒆𝒍𝒂𝒅 𝒆𝒈𝒚 𝒄𝒔𝒐𝒎𝒐́ 𝑽𝑰𝑷 𝒋𝒆𝒈𝒚𝒆𝒕 (𝒃𝒊𝒛𝒐𝒏𝒚, 𝒑𝒆́𝒏𝒛𝒃𝒐̋𝒍 𝒆́𝒍 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏𝒌𝒊), 𝒅𝒆 𝒆𝒏𝒏𝒆𝒌 𝒆𝒍𝒍𝒆𝒏𝒆́𝒓𝒆 𝒖𝒈𝒚𝒂𝒏𝒖́𝒈𝒚 𝒆́𝒓𝒕𝒆́𝒌𝒆𝒍 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏 𝒓𝒂𝒋𝒐𝒏𝒈𝒐́𝒕 𝒆́𝒔 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏 𝒆𝒓𝒐̋𝒇𝒆𝒔𝒛𝒊́𝒕𝒆́𝒔𝒕.

Nagyon jó élmény volt és tuti, hogy a budapesti koncert is hatalmas lesz. Már alig várom, hogy lássuk a reakcióját a fanprojektre! Biztos tetszeni fog neki!

Bárkinek bármilyen kérdése van a koncerttel kapcsolatban, nyugodtan kommenteljen vagy dobjon nekem egy üzenetet és válaszolok ahogy tudok."

💥 𝐋𝐎𝐍𝐃𝐎𝐍 𝐒𝐄𝐓𝐋𝐈𝐒𝐓 💥
01. Stars
02. Flashback
03. In Crowd
04. Rain Dance
05. No Sleep Till Tokyo
06. Tears on Fire
07. Other Side
08. Guard You
09. Neo Visualizm
10. What A Wonderful World
11. Under The Same Sky
12. Ha!
13. Strong
14. Fire Bird
15. Raise Me Up
16. DAY1
----------------------------------------
17. Fragile
18. Long Nights
19. The Others
20. What's My Name

____________________________________________________________

MIYAVI - NO SLEEP TILL TOKYO - BARCELONA - 2019/10/10



Írta: Efi

A spanyolországi koncertnek a családias Salamandra adott otthont – szerintem ez volt a legkisebb koncertterem, ahol Miyavi koncerten jártam. A turné előző koncertjeivel ellentétben itt volt előzenekar, a lelkes és lendületes Suzy & Los Quattro szórakoztatta a közönséget, mielőtt negyed tízkor Miyavi színpadra lépett. Jók voltak, bár Miyavihoz képest elég mainstream pop-rockot toltak – no de valljuk be, nehéz lehet olyan előzenekart találni, aki igazán illik a szamuráj gitároshoz😜

A setlist elég durva volt, mindössze EGY szám akadt, ami alatt lehetett kicsit pihenni, a többi elég szétszedős volt – ment az ugrálás, csápolás, táncolás és headbangelés. Mi leghátul álltunk, ahol bőven volt helyünk megőrülni úgy, hogy másban ne tegyünk kárt🤣
Miyavi elég sokat beszélt spanyolul; említette, hogy nyolc éve járt itt utoljára, maga sem érti, miért nem jött vissza hamarabb. „Valószínűleg nem sikerült jó promotert találnunk.” – mondta. Illetve hozzátette, hogy a spanyol ’nyolc’ szót (ocho) a tequila miatt már ismerte, és hogy mikor legutóbb Tokióban járt, volt egy elég durva tequilás bulika💫 Megosztotta velünk azt is, hogy nyolc éve milyen király paellát evett, és hogy azért jött vissza, hogy újra ehessen egy jót – tényleg jó lehetett, mert mondta, hogy nem is tudott magának későbbre eltenni, inkább betolta az egészet egyszerre😁 Illetve, koncerten megjegyezte, hogy milyen jó illat van - rá is kérdezett, hogy valaki cigizik/füvezik-e😏

Persze beszélt a friss, thaiföldi filmforgatásról, ami egyelőre szupertitkos, ezért nem oszhatott meg róla sok infót, vagy épp fotót a forgatásról. Említést tett arról, hogy járt a 𝐃𝐄𝐌𝐎𝐍𝐀 japán premierjén. „Nézzétek meg a filmet és találjatok meg benne! Most először nem én vagyok a rossz arc és nem is ölök meg senkit. Nem mintha nem lenne jó buli másokat kinyírni.”

Az 𝐄𝐍𝐒𝐙-es munkásságáról is szót ejtett, még mindig ugyanolyan szenvedélyes eziránt, mint legutóbb. Persze hozzátette, hogy úgy érzi, zenészként nem tud sokat tenni értük, csak annyit, hogy átadja másoknak az üzenetet; a menekültek helyzetét.

A közönségről szólva, én kicsit bulisabb/lelkesebb rajongókra számítottam. Ők nem nagyon használták ki a számok közti, vagy épp a főműsoridő utáni csendet arra, hogy kántálják Miyavi nevét – mondjuk nem kellett félteni a barátnőmet, mert mikor már kínosnak érezte a csendet, legtöbbször ő kezdett neki, és hála a hangjának – ami kb. négy emberét kiteszi -, a közönség hamar átvette a ritmust.

Amikor a főműsoridő után Miyavi visszajött a színpadra, a közönség elkezdte üvölteni, hogy „Sᴇñᴏʀ Sᴇñᴏʀᴀ Sᴇñᴏʀɪᴛᴀ!! Sᴇñᴏʀ Sᴇñᴏʀᴀ Sᴇñᴏʀɪᴛᴀ!!” és így tovább - illetve, most, hogy néztem hivatalos setlistet, elvileg a ráadás első száma a Fragile volt, de az nekem valahogy teljesen kimaradt, mindegy is. Tehát akkor valószínűleg a Fragile után kezdett kántálásba a tömeg. Nem gondoltam volna, hogy valaha hallani fogom ezt a számot élőben, sőt, szerintem Miyavi sem gondolta, hogy ez valahogy előkerülhet a turné alatt🤣 Mondta is, hogy legközelebb előre szóljunk, ha ilyen számot kérünk, hogy fel tudjon készülni…. Rákeresett neten a dalszövegre (meg is jegyezte, hogy ez az első alkalom, hogy a saját szövegére keres rá), lepengetett pár akkordot, hogy nagyjából képben legyen, aztán neki is kezdett, és tudjátok mit? Baromi király volt. ᴍᴇɢᴛᴇʜᴇᴛᴛᴇ ᴠᴏʟɴᴀ, ʜᴏɢʏ ᴄsᴀᴋ ᴇɢʏ ʀésᴢʟᴇᴛᴇᴛ ᴊáᴛsᴢɪᴋ ᴇʟ, ᴍᴏɴᴅᴊᴜᴋ ᴀ ʀᴇғʀéɴɪɢ, ᴅᴇ ʙᴇᴄsüʟᴇᴛᴇsᴇɴ ᴠéɢɪɢᴊáᴛsᴢᴏᴛᴛᴀ ᴀ ᴅᴀʟᴛ, ᴛᴇʀᴍésᴢᴇᴛᴇsᴇɴ ᴋɪsᴇʙʙ ʙᴏᴛʟásᴏᴋᴋᴀʟ ɪᴛᴛ-ᴏᴛᴛ. ᴍéɢɪs, ʀᴇɴᴅᴋíᴠüʟɪ éʟᴍéɴʏ ᴠᴏʟᴛ, ᴀᴍɪ sᴢáᴍᴏᴍʀᴀ ᴍéɢɪɴᴋáʙʙ ʙɪᴢᴏɴʏíᴛᴏᴛᴛᴀ ᴀ ʀáᴛᴇʀᴍᴇᴛᴛséɢéᴛ.

Végszóként annyit, hogy a hírnév nagy felelősséggel jár, amit Miyavi remekül kihasznál, csodálatos értékek közvetítésével. Nem győzi hangúlyozni, milyen fontos egymás elfogadása, támogatása, a nyitottság és a szeretet. Végtére is, nem számít, milyen messze vagyunk egymástól, milyen a bőrszínünk és milyen nyelvet beszélünk; mind ugyanazon ég alatt vagyunk.

💥 𝐁𝐀𝐑𝐂𝐄𝐋𝐎𝐍𝐀 𝐒𝐄𝐓𝐋𝐈𝐒𝐓 💥
01. Stars
02. Flashback
03. In Crowd
04. Rain Dance
05. No Sleep Till Tokyo
06. Tears on Fire
07. Other Side
08. Secret
09. Guard You
10. What A Wonderful World
11. Under The Same Sky
12. Ha!
13. Fire Bird
14. Raise Me Up
15. DAY1
----------------------------------------
16. Fragile
17. Señor Señora Señorita
18. Long Nights
19. The Others
20. What’s My Name


⚠ Ha Te is részt vettél valamelyik külföldi koncerten és szeretnél beszámolót küldeni, nosza, ne habozz üzenetet írni az oldalnak, vagy a miyavihungary@gmail.com-ra! Sok szeretettel várok minden ilyesmit, hisz a jó dolgokat mindig szuper érzés megosztani másokkal 💌

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése