2015. május 28., csütörtök

Magyarok a SLAP THE WORLD TOUR 2014 egyik japán koncertjén!

Két magyar leányzó részt vett a turné egyik Japánban levő koncertjén!

Mikor: 2014.05.17.
Hol: Shikoku szigetén, Ehime prefektúrában Matsuyama város (a turnéidőpontok meghirdetésénél annyi volt kiírva, hogy Ehime)

Íme az élménybeszámoló:
„A koncert egy Salon Kitty nevű helyen volt, ami egy elég kicsi koncertterem, 260-an voltunk és teltház volt. A vége felé meg is jegyezte Miyavi, hogy legutóbb, amikor ott koncertezett,  240-en voltak, és azóta hússzal nőtt a létszám! :D




A tracklistre nagyjából emlékszem, de nem vállalnám a felelősséget, hogy mindegyik megvan:
Day1
Strong
Chase it
Justice
Secret
Selfish Love
Guard You
Hell No
Are you ready to rock?
Cry like this
Survive
Futuristic Love
Horizon
Ahead of the light
What's my name
A-ha
No one knows my name, meg még minimum egy szám volt, amit viszont se én, se Edina nem ismertünk (tuti hallottam már, mert egyszer végighallgattam az összes albumot, de nem >ismerem< a számot), de a balladák között énekelte. 


A Guard You-nál elmondta, hogy akkor írta, amikor 2011-ben volt a földrengés, és hogy arra gondolt, hány ember került szörnyű helyzetbe a tsunami és a földrengés miatt à ez az érzés ihlette a dalt. Meg persze mondta, hogy nehéz szívvel indult akkor Európába koncertezni. Vicces volt, amikor egyszer pihent picit és ivott, és valaki bekiabálta a közönségből, hogy ő is kér vizet; erre MYV szétlocsolta a maradékot. Ezután viszont valaki más bekiabált, hogy még kérünk, erre MYV mondta, hogy "Bocsi, de már csak pocari van." (Japánban népszerű ionizált víz, de édes, cukros). Persze azt válaszolták neki, hogy az is jó, de MYV mondta, hogy: „Lehet, hogy most jól esne, de majd amikor a koncert végén kimész, megszáradsz és ragadsz össze-vissza, azt mondanád: Shimatta~~~!" (Nem tudom, tudsz-e japánul, de ilyen "Na ezt jól megcsináltam", "De hülye voltam", "Kellett nekem...", "A fenébe" stb. jelentése van kb. :D


Amúgy 500 yenért kaptunk italkupont, amiért a koncert végén kaptunk hideg ásványvizet. Ami amúgy még megdöbbentő volt, hogy Miyavi nagyon odafigyel a közönségre! Először egy osakai lány kiabált be neki valamit Osakával kapcsolatban, erre MYV kérdezte, hogy „Akkor Osakából jöttél, ugye?” Ekkor kérdezte meg, hogy mi honnan jöttünk, itt lakunk-e, tanulunk-e japánul. VISZONT, miután velünk letudta a társalgást, rögtön odafordult két másik külföldihez, egy angol és egy amerikai rajongóhoz, szóval: figyelte a közönséget, rögtön tudta, hol vannak a tömegben a külföldiek, stb. A végén odajött a színpad széléhez, ráállt a korlátra és úgy pacsizott az első sorokban álló emberekkel, így jutottunk mi is oda hozzá. Aztáááááán... miután beszélgetett velünk, mesélt kicsit az európai turnéról. Mondta, hogy Oroszországban megfázott, és az európai turné alatt sokszor elrontotta a gyomrát :DDDDDDD Meg hogy mindig Bobo az, aki először megfázik.
Mesélt az Under The Same Sky projectről, és elmondta, hogy a zene által mindenki egy, és hogy nem számít, ki honnan jött, a zenén keresztül megérthetjük egymást. Persze csinált rólunk is képet, meg lett közös kép vele.
A koncert előtt másfél órával kellett sorba állniuk azoknak, akik fancuccokat akartak venni, akiknek viszont nem volt szükségük ilyenre, azoknak nem kellett hajnalok hajnalán kimenniük: a jegyre rá volt nyomtatva egy sorszám, ami alapján egy staffos sorbaállította a rajongókat a koncert előtt és tízesével engedtek be minket. Persze senki nem lökdösődött-rohant-tolakodott, ahogy az Japánhoz illik, mindenki szépen, fegyelmezetten és tisztességesen vonult be."

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ezt a részletes és élménydús beszámolót Mucsányi Nikinek és Pallag Edinának! A közös képet MYV illetve a személyzet lőtte, így sajnos nem tudom mellékelni. Reménykedjünk benne, hogy a turnét dokumentáló DVD-n rajta lesznek a csajok, akik azért készítettek pár képet a koncertről; ezeket láthatjátok a dokumentumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése