2015. május 28., csütörtök

Angelina Jolie és a Rendíthetetlen érzelmi útja

A Variety cikkje arról, szól milyen kapcsolat alakult ki Angelina Jolie és Zamperini között, hogyan viszonyult Jolie a számára hősként tisztelt, idős férfihoz és családjához és hogyan választotta ki a film két főszereplőjét. Íme néhány részlet:


Ezen az augusztusi délutánon, még csak öt hét telt el,amióta Zamperini meghalt 97 évesen, tüdőgyulladásos problémák miatt. Jolie egy szobában ül egy hotelben Beverly Hillsben, filmjének két főszereplőjével, Jack O’Connellel és az énekes-dalszerző Miyavival körülvéve, akik Zamperinit és Watanabét játszották. Amellett a nyomás mellett, amiért részt vettek az év egyik leginkább várt filmjében, mindenki hatalmas felelősséget érez Zamperini örökségéért is.

Míg a megfelelő Louiet megtalálni nehéz volt, a Madár szereplőválogatása azonban - Jolie szavaival élve - ’lehetetlen’. Watanabét a könyvben úgy írták le, mint ’gyönyörűen összerakott szörnyeteg’ és Jolie célja az volt, hogy olyan valakit találjon, aki ’feltűnő, művelt és intenzív’, valamint nem olyan, mint a Hollywood által elképzelt sztereotip japán ember. Hamar eldöntötte, hogy egy rocksztárt próbál ki. „Egy bizonyos magabiztosság árad abból, aki frontember” - mondja. „Igencsak szokatlan dolog, hogy valaki ezrek előtt áll ki és a megjelenése az egész helységet befolyásolja.”

Jolie bevonta a japán casting rendezőt és színészoktatót, Yoko Narahashit a keresésbe. Narahashi megkereste Miyavit (Ishihara Takamasa), aki gitáros és énekes – de nem mondta el neki, hogy miről fog szólni a találkozó. „Bejött az irodámba Tokióban és folyamatosan olyan kérdéseket tett fel, hogy ’Milyen filmeket szeretsz? Kik a kedvenc színészeid és színésznőid?’ ”– meséli Miyavi. „Azt mondtam, ’Igazán szeretem Angelina Joliet.’ Ő meg csak mosolygott.”

Jolie azt akarta, hogy Narahashi találkozzon Miyavival, még mielőtt meghallgatnák, hogy kiderüljön, pontosan milyen ember is ő. „Fontos, hogy az, aki ilyen komplikált szerepet játszik, igazán jó ember legyen. Olyannak kell lennie, aki egészséges a saját életében (Megj.: itt mentális egészségre gondol.), hogy képes legyen végigvinni ezt a dolgot.” - mondja Jolie.
Annak ellenére, hogy sosem tervezett színészi karriert, Miyavi izgatott lett a felkéréstől. Bár, azért hezitált, amiért egy ilyen szadista karaktert kellene játszania, valamint aggódott, hogy rossz fényt vetne a japán emberekre. „De miután találkoztam Angievel Tokióban, elégedett voltam, hogy részese lehetek ennek a történetnek.” – mondja. „Mindannyian sokat tanulhatunk ebből a filmből, a megbocsájtás témájában.”

Mindenesetre, nehéz szerep volt ez a 33 éves, két gyermekes apának. „Egy-két alkalommal, amikor Angie elkiáltotta magát, hogy vágás, ki kellett futnia, hogy hányjon.” – meséli Garris. (Cynthia Garris, Zamperini lánya– ford.) „Igazán beteggé tette őt, hogy ennyi dühöt és szenvedést kellett átadnia.”

Annak ellenére, hogy a vásznon ellenségek voltak, O’Connell és Miyavi baráti kapcsolatot alakítottak ki, amikor a kamerák már nem forogtak. „Igazából arra gondoltam, hogy távolságot fogok tartani és elkülönülök.” – jegyzi meg O’Connell. „De minél többet dolgoztunk együtt, az egymás iránti tiszteletünk annál jobban elmélyült. A végén mind az ő támogatása nekem, mind az enyém neki igazán fontos lett.”

Fordította: Misa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése