2015. június 1., hétfő

MIYAVI és a S.K.I.N. története


-  2002: YOSHIKI és GACKT megegyeztek, hogy együttműködnek.

- 2006: a két zenész elkezdett komolyabb terveket szövögetni s bandatagokat keresni. Elsőként MIYAVI, majd SUGIZO csatlakozott hozzájuk.

- 2007. május 25: bejelentették a S.K.I.N nevet kapott zenekar létrejöttét, mégpedig a JRock Revolution Fesztiválon, Los Angeles-ben. Yoshiki megerősítette, hogy a banda ki fog adni egy albumot, s hozzátette, hogy 2007 márciusában már elkészült pár daluk nyers felvétele.
- 2007. június 29: a debütáló koncert napja. Helyszín: Anime Expo, Long Beach, Kalifornia. Basszerosként Ju-ken - Gackt kísérőzenekarának egy tagja - erősítette a zenekart.

- 2008: Debütáló koncertjük után a S.K.I.N. inaktív lett. Minden tevékenységet váratlanul abbahagytak anélkül, hogy bármi infót mondtak volna a dologról. 2008-ban egy interjú során kérdezgették Sugizót a S.K.I.N.-nel kapcsolatban. Azt mondta, hogy arra jutottak, mindenképp folytatni szeretnék az együttműködést, de mind túl elfoglaltak ahhoz, hogy ugyanazon a helyen és időben ott tudjanak lenni, de talán jövő nyáron - ám semmi sem történt.

- 2009: Egy újabb interjúban Sugizo azt mondta, nem tudja, mi lesz ezek után. Annak ellenére, hogy Yoshiki megerősítette az album megjelenését, 2009-ben nem jelentették be sem az album megjelenését, sem azt, hogy ki lesz hosszútávon a basszusgitárosuk.

Egy interjúban MYV is megkapta az ominózus kérdést egy 2009-es sajtótájékoztató során:
Mi történt a S.K.I.N.-nel?
MYV: Ez egy nagyon jó kérdés *nevet*. Még mindig él. Én nagyon szeretném csinálni, ezért meg is próbáljuk, de tudod, Yoshiki elfoglalt az X JAPAN-nel, Sugizo-nak is akad tennivalója, ahogyan Gackt-nak is. Én pedig a világkörüli turnémon dolgozom. Majd újra feltűnünk valamikor. Valamikor! Nem tudom. Kérdezd meg Yoshikit *mindenki nevet*!

- 2010: Egy sajtótájékoztatón MYV azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy a csapat tagja lehet, és közölte, hogy a közeli jövőben szeretne aktívvá válni a S.K.I.N.-nel.

- 2011: Szintén Sugizo állította, hogy nem akarja feladni ezt a projectet, és hogy újra kéne kezdeniük. Ez évben Miyavi tweetelte, hogy személyesen beszélgetett a zenekarról Yoshikival. Egy szintén 2011-es interjúban Yoshiki mondta, hogy jelenleg az X Japan-nel dolgozik és a szólóprojectjén, a Violet UK-n, tehát mindenképp ezeket helyezi előtérbe, a többi csak utána jöhet szóba. De maga az ötlet nem egy halott agyszülemény, továbbra is beszélgettek róla, és visszatérnek majd, ha eljön az idő.

Ennek ellenére a project hogyan továbbja még mindig ködös. Annyit tudunk még, hogy Yoshiki és MYV elég durván összeszólalkoztak a S.K.I.N. idején - ám erről több információt nem találtam.

A S.K.I.N. zenéjébe csak pár rettentően rossz minőségű, koncertes felvételen lehet belehallgatni a YouTube-on (mint például ez: https://www.youtube.com/watch?v=l6MRbk1gYpk), mindössze egy hivatalos videója volt a csapatnak, ez: http://www.dailymotion.com/video/x6etfh_s-k-i-n-wmv-yoshiki-gackt-miyavi-su_music

Írta: Efi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése