2015. szeptember 23., szerda

Interjú Miyavival



Ezen a portálon Miyavi valószínűleg a szadista börtönőr, Mutsuhiro Watanabe szerepéről ismert leginkább, akit az Angelina Jolie rendezte Rendíthetetlenben alakított. De emellett ő egy különleges stílussal rendelkező gitáros is. Miyavi már 250 koncertet teljesített 30 országban. Voltam olyan szerencsés, hogy beszélgethettem vele a tetoválásairól, a headbangelő gyerekeiről és a Rendíthetetlenben nyújtott szerepéről.

A Rendíthetetlenes szereped valószínűleg majdnem teljesen összetört. Mennyi időre volt szükséged a forgatás után arra, hogy megbékélj a tapasztalataiddal?

Majdnem egy évre. Nagyon sok felelősség hárult rám. Valóban kemény volt, de teljesen megérte. Hihetetlenül sokat tanultam.

Angelina Jolie azt mondta, mikor kiválasztott téged, hogy Watanabe karakterének szöges ellentétét keresi, ám mindenkinek van egy sötét oldala. Ez mennyiben igaz rád?

Nem tudom… Nem vagyok tökéletes. De mint ember, van egy pont, mikor már nem hasonlítgatod magad másokhoz. Ezért próbálom a legjobbat kihozni magamból, hogy jó anyagot alkossak és hálás vagyok, hogyha a zeném segít azoknak, akik küzdelmeken mennek keresztül életük során.

Azt mondtad, mikor Ellen Degeneres showjában szerepeltél, hogy roppant ideges voltál, ám nagyon nyugodtnak és magabiztosnak tűntél. Még mindig ideges vagy angol nyelvű interjúk közben, vagy már egyre könnyebbek számodra?

Képes vagyok ezt kezelni! Képzeld el azt, hogy egy óriási filmben szerepel és egy rakás interjú vár rád a vörös szőnyegen… mind japánul! lol


Gitárosként magam is igazán érdekesnek tartom a technikádat, de a blogom olvasói lehet, hogy nem játszanak hangszereken; hogyan írnád le a stílusod másoknak?

Csapkodom a húrokat. Leginkább egy tradicionális japán hangszer, a shamisen inspirál. Egyszerűen csak tetszett, milyen szenvedélyes az a hangszer és találni akartam egy egyedi kifejezésmódot japán gitárosként. Basszusgitárosok is, mint például Marcus Miller, Larry Graham és Louis Johnson óriási hatással vannak rám. Az emberek „Szamuráj Gitáros”-nak neveznek. Tetszik… de nem foglak megölni! Csak a gitárommal foglak lezúzni.

Koncerten csak te magad zenélsz egy dobossal. Hogyhogy egy ilyen lecsupaszított formáció mellé tetted a voksodat?

Így több szabadsága van a ritmusnak, az akkordmeneteknek, és… kisebb a költségvetés!

Örülök, hogy a japán zene olyan elismerésben részesül, amilyet megérdemel. Észrevetted ezt az elmúlt évben? Ha igen, milyen magyarázattal tudnál szolgálni?

Nem igazán tudom. A zene igazán egy globális nyelv, ami túlmegy minden kulturális különbségen, szóval ez őszintén boldoggá tesz.

Mely előadókkal szeretnél különösen együttműködni és miért?

Sam Smith-szel, a The Weeknd-del, Janelle Monae-vel és John Legend-del; mindnyájukat különleges hanggal áldotta meg az ég.

Szerencsések a gyermekeid, hogy ilyen tehetséges zenészeket tudhatnak szüleiknek. Hogyan fejlődnek zeneileg?



Ők is csapkodják a húrokat és headbangelnek reggelente!

Egy rajongó kérdése: hol szeretnél lenni 10 év múlva?

Jó kérdés. Szerintem akkor is zúzni fogok a rajongóimmal, feltéve, ha nem követjük el megint azt a hibát, hogy háborúskodni kezdünk.

Mit tennél, ha nem zenész, színész vagy focista lennél?

Talán Európában élnék és „Szamuráj Elmebeteg”-ként készíteném ezt az interjút. Hülyére röhögöm magam!

És végül: ha visszamehetnél az időben 20 évet és találkoznál az egykori önmagaddal, vajon lenne szüksége tanácsra?

Azt mondanám: menj csak tovább. És ne tetoválj magadra annyit! Baromi fájdalmas őket minden egyes reggel eltakarni a filmforgatás miatt!


Miyavi szeptember 27-én lép fel az O2 Shepherd's Bush Empire-ben. Albuma, a The Others már megjelent.

Hivatalos weboldal.
Fotók szerzői joga: Brantley Gutierrez, Yusuke Okada


Fordította: Efi
Forrás: http://www.huffingtonpost.co.uk/colin-mcquistan/miyavi-_b_8175516.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése